Nieuws

Flekken speelt met Freiburg Union van de mat en pakt tweede plaats in Bundesliga

Flekken speelt met Freiburg Union van de mat en pakt tweede plaats in Bundesliga

13-11-2022 19:59

SC Freiburg heeft het kalenderjaar afgesloten met een knappe tweede plaats in de Bundesliga. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen van een andere dark horse; Union Berlin.

Uiteraard stond Mark Flekken, die afgelopen vrijdag afviel voor de Nederlandse WK-selectie, onder de lat bij Freiburg. De thuisploeg kende een bliksemstart. Binnen zes minuten had Vincenzo Grifo er al twee in liggen. Union kreeg daarna nóg twee flinke tikken te verwerken. Robin Knoche miste een strafschop en in de negentiende minuut kreeg Diogo Leite een rode kaart.

Ingrediënten die Freiburg aanpakte om verder uit te kunnen lopen, al gebeurde dat pas na rust. Grifo completeerde zijn hattrick en oud-Eredivisionist Ritsu Doan sloeg op aangeven van Michael Gregoritsch toe. Er dreigde een enorme afstraffing voor Union, maar dat leed bleef de gasten uit Berlijn bespaard. Sven Michel maakte vanaf elf meter nog een eretreffer: 4-1.

De komende Europese tegenstander van Ajax ging weken lang aan kop van de Bundesliga, maar moest die positie pas geleden weer afstaan aan Bayern München. De huidige vijfde plaats zal daardoor enigszins ontnuchterend werken. Freiburg staat dus tweede, op vier punten achterstand van Bayern.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!