Nieuws

United kruipt door het oog van de naald tegen Fulham, Garnacho goud waard

United kruipt door het oog van de naald tegen Fulham, Garnacho goud waard

13-11-2022 19:25 Laatste update: 19:30

Manchester United is in de laatste wedstrijd van het jaar door het oog van de naald gekropen. Op bezoek bij Fulham wisten de mannen van Erik ten Hag pas in de laatste minuut de drie punten over de streep te trekken: 1-2.

Ten Hag koos er voor om zowel Luke Shaw als Tyrell Malacia te laten beginnen, waardoor de Nederlander op rechtsback startte. Na een klein kwartier opende Christian Eriksen de score. In zijn 250e Premier League-wedstrijd gleed de middenvelder op aangeven van Bruno Fernandes de bal binnen.

Er volgde een fase waarin het spektakel nogal te wensen overliet. Dat kwam pas weer na dik een uur spelen. Het lukte United maar niet om door te drukken, waarna het zelf de deksel op de neus kreeg. Daniel James scoorde tegen zijn oude ploeg en bracht Fulham zodoende op gelijke hoogte. Tom Cairney werd buitenom weggestoken en trok laag voor. James tikte binnen was als invaller goud waard voor The Whites.

United kreeg het in de slotfase moeilijk en leek via een prachtige omhaal van João Palhinha zelfs op achterstand te komen, maar doelman David de Gea reageerde attent. Scott McTominay probeerde zijn ploeg naar meer dan een punt te koppen, maar tevergeefs. De 18-jarige Alejandro Garnacho deed dat wel. De Spanjaard speelde een eentweetje met Eriksen keurig uit en passeerde Bernd Leno. Meteen daarna volgde ook het laatste fluitsignaal.

Daardoor sluiten The Red Devils 2022 af als nummer vijf en op drie punten achterstand van de Champions League-plaatsen. Fulham vinden we terug op een keurige negende plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!