Nieuws

Messi: 'Guardiola mijn beste trainer ooit, maar voetbal ook veel leed aangedaan'

Messi: 'Guardiola mijn beste trainer ooit, maar voetbal ook veel leed aangedaan'

13-11-2022 17:21

Lionel Messi stelt dat Pep Guardiola zijn beste trainer ooit was, maar dat de Spanjaard de voetbalwereld ook veel leed heeft aangedaan. Veel ploegen en trainers probeerden na de succesperiode van FC Barcelona onder Guardiola namelijk dezelfde stijl te kopiëren. 

Messi laat zich kort uit over de jarenlange samenwerking met Guardiola in gesprek met Movistar Plus. "Guardiola is mijn beste trainer ooit, maar hij heeft het voetbal ook veel pijn gedaan", grapt Messi. "Het zag er allemaal zo makkelijk en simpel uit, dat iedereen het wilde proberen", verklaart de Argentijn over de speelstijl bij Barcelona, die tussen 2008 en 2012 ongeëvenaard was. "Ik ontmoette later een hoop Guardiolas en pas toen realiseerde ik me hoe speciaal het was wat we deden."

De Argentijn verliet Barcelona in 2021 na zestien jaar trouwe dienst in het eerste elftal. La Pulga wordt nog altijd in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club, maar kan ook in de Verenigde Staten aan de slag: Los Angeles FC zou de komst van de aanvaller hoog op de agenda hebben staan. Messi staat deze maand met Argentinië voor waarschijnlijk zijn laatste WK. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!