Heerenveen wint Friese derby in slotfase en verstevigt achtste plek

13-11-2022 16:32

SC Heerenveen heeft zondagmiddag de Friese derby gewonnen van Cambuur Leeuwarden. Het duel leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase zette Anas Tahiri het stadion in vuur en vlam. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Bij de thuisploeg begon Andries Noppert, die vrijdag te horen kreeg dat hij bij Oranje zit voor het WK, in de basis. De doelman werd toegezongen door het thuispubliek, maar kon na tien minuten niet meer glimlachen. Cambuur kwam namelijk op voorsprong door toedoen van Jamie Jacobs. Heerenveen ging na de openingsfase beter spelen en zag na ruim een half uur de gelijkmaker vallen. Amin Sarr zette zijn ploeg naast de bezoekers.

In de tweede helft begon Heerenveen steeds meer te drukken, maar wilde de bal er niet in. Tien minuten voor tijd was het Tahiri die voor de bevrijdende 2-1 wist te zorgen, die verder niet meer in gevaar kwam. Door de overwinning verstevigt Heerenveen plek acht in de Eredivisie wanneer het de winterstop ingaat. Cambuur pakte in de eerste veertien wedstrijden pas echt punten en staat voorlaatste. Het verschil met hekkensluiter FC Volendam is twee punten.