Nieuws

Raiola over Haaland: 'Zijn al twee jaar aan het denken waar hij heen moet'

Raiola over Haaland: 'Zijn al twee jaar aan het denken waar hij heen moet'

09-12-2021 15:33 Laatste update: 15:51

Zaakwaarnemer Mino Raiola besprak de toekomst van Erling Haaland afgelopen zomer met verschillende Europese topclubs. De Nederlander ziet het als zijn verantwoordelijkheid om dit uit te pluizen en heeft lak aan de houding van Borussia Dortmund, die niet gecharmeerd is van de acties van de spelersagent. 

De flamboyante Italiaanse Nederlander spreekt zich in gesprek met Sport1 uit over de toekomst van het Noorse wonderkind. "We hebben duidelijke ideeën over waar Erling heen moet en we kijken natuurlijk naar wat de markt te bieden heeft. Ik zou een slechte adviseur zijn als ik dat niet deed." Raiola geeft aan al 'twee jaar aan het denken' te zijn waar Haaland heen moet als hij bij Die Borussen vertrekt.  

De zaakwaarnemer klopt zich op zijn borst door te stellen dat 'hij de transfermarkt veranderd heeft met zijn spelers'. "Met een speler als Erl kunnen we de markt beïnvloeden, we worden niet beïnvloed door de markt", vervolgt hij. Volgens de 54-jarige spelersagent gaat het 'niet langer dan twee dagen per week over een wedstrijd en vijf dagen over transfers'. Ook deze stelling schrijf Raiola op zijn conto.  

Dat de handelswijze van de zaakwaarnemer van onder meer Paul Pogba en Matthijs de Ligt bij clubs op weinig goedkeuring kan rekenen, interesseert hem niet. "Misschien haten technisch directeuren mij. Ik doe gewoon mijn werk en daarbij verleg ik graag de grenzen", besluit de markante persoonlijkheid. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!