Nieuws

Flekken ziet WK-droom uit elkaar spatten: 'Niemand bij Freiburg begrijpt het'

Flekken ziet WK-droom uit elkaar spatten: 'Niemand bij Freiburg begrijpt het'

13-11-2022 10:26

Mark Flekken was vrijdagmiddag samen met Jasper Cillessen een verrassende afvaller voor het WK in Qatar. Vincent Vermeij is in de derde ploeg van Freiburg SC actief en kan er niet bij dat de Nederlandse doelman wordt gepasseerd voor het eindtoernooi. 

Vermeij spreekt met de NOS over de verrassende beslissing van Louis van Gaal. Flekken kent de beste statistieken van alle Nederlandse doelmannen en hield dit seizoen al elf keer de nul, waarvan drie keer in de Europa Leauge. "Voor mij was hij dé kandidaat om eerste doelman te worden op het WK. Niet omdat ik hem goed ken, maar vooral vanwege zijn prestaties met Freiburg in de afgelopen anderhalf jaar", stelt Vermeij, die inmiddels goede vrienden is geworden met de sluitpost. 

Freiburg verrast dit seizoen in de Bundesliga en is op de derde plek terug te vinden. Twee jaar geleden kende niemand de doelman nog, maar inmiddels is dat anders. "Ik heb er echt geen woorden voor. En hetzelfde appte Mark mij ook terug. Hier bij Freiburg is ook iedereen in shock. Niemand begrijpt het. Ook met het oog op de toekomst, maar Remko Pasveer en Andries Noppert zijn echt niet beter dan Mark", vervolgt Vermeij. "We hebben het wel over de Bundesliga, een van de beste competities in Europa. Met alle respect hoor, maar onvergelijkbaar met de eredivisie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!