Nieuws

Pasveer erkent crisis bij Ajax: 'Je ziet dat het zelfvertrouwen vrij broos is'

Pasveer erkent crisis bij Ajax: 'Je ziet dat het zelfvertrouwen vrij broos is'

13-11-2022 09:45
1

Ajax won zaterdagavond na het gelijke spel tegen FC Emmen (3-3) voor de derde keer op rij niet in de Eredivisie. Doelman Remko Pasveer erkent dat er sprake is van een crisis.

"We zitten wel in een crisis, dat mag je wel zeggen, ja", aldus Pasveer tegenover de NOS. "Als je van PSV verliest, dan gelijkspeelt tegen Vitesse en nu weer gelijkspeelt, dan gaat er iets niet goed."

"Hoe makkelijk wij goals weggeven en teruggedrongen worden, dat is gewoon niet Ajax", vervolgt Pasveer. "Als ik had geweten waar dat door komt, was het misschien niet gebeurd. Ik kan het niet verklaren. Het is gewoon niet goed, het staat gewoon niet goed. En iedere bal valt er dan ook in."

Nadat Ajax zich goed herstelde van een vroege achterstand, werd het alsnog spannend toen Emmen de aansluitingstreffer maakte in de tweede helft. "Je ziet dat het zelfvertrouwen vrij broos is als er iets gebeurt. Dat is een groot probleem."

Of trainer Alfred Schreuder het kind van de rekening moet worden bij Ajax, durft Pasveer niet te zeggen. "Dat is uiteraard niet aan ons. Wij doen gewoon ons stinkende best en proberen uit te voeren wat de trainer van ons vraagt. Uiteindelijk is het aan de club wat ze hiermee doen, daar kan ik verder weinig over zeggen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!