Nieuws

'Is écht niet Schreuders schuld, er zijn Ajax-spelers die groter zijn dan de club'

'Is écht niet Schreuders schuld, er zijn Ajax-spelers die groter zijn dan de club'

13-11-2022 08:23
1

Marciano Vink vindt dat de Ajax-crisis niet alleen aan trainer Alfred Schreuder toe te rekenen is. De ESPN-analist zag dat de spelers van Ajax de coach in de tweede helft lieten vallen bij het 3-3 gelijkspel tegen FC Emmen.

"Er is irritatie en onvrede en dat stralen ze uit op het veld", begint Vink bij ESPN. "Ik vind dat de spelers Schreuder in de tweede helft hebben laten vallen. De eerste helft begin je dramatisch, maar dan herstel je het. De tweede helft is de eerste grote kans voor Mendes, die tussendoor komt. Daarna is het gewoon los zand. Ballen die ertussendoor gespeeld worden. Spelers reageren pas als het al te laat is. Ballen die over tien meter gespeeld worden gaan gewoon uit."

Vink wijt het aan de sfeer die momenteel niet best is bij de Amsterdammers. "Ik denk dat het een bepaalde onzekerheid is. Een bepaald gevoel wat er nu heerst binnen de club. Daar kunnen ze zich momenteel niet overheen zetten."

"Het is nu zo ver dat er iets moet gebeuren", aldus Vink, die vol vragen zit over de regerend landskampioen. "Ligt het allemaal aan Schreuder? Ik denk het niet. Het ligt grotendeels aan Schreuder, maar is het te redden? Zo ja, welke kant gaan ze dan op? Als je met deze selectie en deze trainers doorgaat wordt het lastig. Het is zo licht ontvlambaar."

"Dit is echt niet Schreuder zijn schuld", benadrukt Vink nogmaals. "Je hebt te maken met spelers die op dat moment gewoon groter zijn dan de club. Een trainer die daarin beslissingen moet maken heeft het lastig. Uiteindelijk ettert het week in week uit. De Champions League heeft Ajax geen goed gedaan. Daar zijn dingen blootgelegd en dat ettert door in de competitie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!