Reactie

De Jong zag slordig PSV tegen AZ: 'Ik kan nog wel even balen na zulke wedstrijden'

De Jong zag slordig PSV tegen AZ: 'Ik kan nog wel even balen na zulke wedstrijden'

12-11-2022 23:38

Luuk de Jong baalt als een stekker dat hij niet heeft kunnen winnen met PSV van AZ. De aanvoerder zag zijn ploeg met 0-1 verliezen, wat hij wijt aan een slechte eerste helft.

"In de eerste helft waren we een beetje slordig. We kwamen niet echt aan ons eigen spel toe", begint De Jong voor de camera's van ESPN. De spits erkent dat het aanvallende spel een stuk beter moet. "In de tweede helft probeerden we te drukken en te drukken, toen maakte we een goal van Gakpo die helaas werd afgekeurd. Verder hebben we niet heel veel grote kansen gecreëerd, dus dat moet ook beter."

Voor aanvang van de wedstrijd was de stemming optimaal, aangezien Ajax punten had verspeeld tegen FC Emmen. Hoe reageerde PSV daar op? "Iedereen was blij natuurlijk omdat je directe concurrent punten verspeelt. Dan moet je dat ook op het veld laten zien, dat je dan gas gaat geven met z’n allen. Ik denk dat we dat de eerste helft een beetje hebben nagelaten."

Ondanks het puntverlies mag De Jong zich wel op gaan maken voor zijn periode bij Oranje. "Ik kan nog wel even balen na zulke wedstrijden, maar morgen ga ik me klaarmaken en dan heb ik daar heel veel zin in", aldus de PSV’er, die zijn eerste WK mee gaat maken. "Ja klopt, echt fantastisch dat je daar bij mag zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!