Breaking news

Ook PSV laat het liggen: Pavlidis schiet AZ naar de winst in Eindhoven

Ook PSV laat het liggen: Pavlidis schiet AZ naar de winst in Eindhoven

12-11-2022 22:58 Laatste update: 23:09
3

AZ heeft een knappe overwinning geboekt op PSV (0-1). De Eindhovenaren hebben daarmee dé kans laten liggen om een gat te slaan met Ajax, dat eerder deze zaterdagavond gelijkspeelde bij FC Emmen.

Voorafgaand aan het duel was de sfeer optimaal in het Philips Stadion. Romário de Souza Faria – Braziliaan en tevens clubicoon van PSV – was op bezoek als eregast. Door de openingsfase werd die stemming al snel wat minder, aangezien AZ in de beginfase het beter van het spel had. Na achttien minuten voetballen leidde dat dan ook tot de openingstreffer van de Alkmaarders. Een slippertje van Joey Veerman werd opgepikt door Jesper Karlsson, die Vangelis Pavlidis wegstak. De Griek rondde ijzig koud af met een wippertje over Walter Benítez.

Na de goal van AZ nam PSV het spel iets meer in handen. Dat resulteerde in enkele kansen via Cody Gakpo, die naast kopte nadat hij goed werd bediend door Luuk de Jong. Niet veel later verscheen Phillip Max alleen voor Hobie Verhulst, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Nadat Erick Gutiérrez de paal had geraakt via een kopbal, werd de club uit de Zaanstad nog een keer gevaarlijk. Etienne Reijnders knalde de bal tegen de lat.

Na rust leek PSV de touwtjes opnieuw in handen te hebben en kwam het zelfs via Gakpo tot scoren. Helaas voor de ‘Eintovenaar’ deed hij dit in buitenspel positie. Na het afgekeurde doelpunt ging de storm liggen, tot aan de slotfase van het duel. Noni Madueke werd via een prachtige passeeractie gevaarlijk met een schot op de paal en schoot tien minuten later nog van dichtbij over, maar helaas voor de Eindhovenaren mocht het niet baten.

Door de verliespartij van PSV kan Feyenoord zondag goede zaken doen. Bij een overwinning van de Rotterdammers slaan ze een gat van drie punten met PSV en zelfs vier met Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!