Nieuws

Kimmich voor de rest van 2021 niet meer in actie door naweeën coronabesmetting

Kimmich voor de rest van 2021 niet meer in actie door naweeën coronabesmetting

09-12-2021 14:38 Laatste update: 15:19

Joshu Kimmich is voor de rest van 2021 uitgeschakeld wegens de naweeën van een coronabesmetting. Dat nieuws maakte zijn werkgever Bayern München donderdag wereldkundig. 

De middenvelder is onvoldoende hersteld om dit kalenderjaar nog in actie te komen. Hij kampt met longproblemen na zijn COVID-besmetting. De Duitser raakte in opspraak door zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. Daardoor moest Kimmich al eerder twee keer in quarantaine. Tot overmaat van ramp testte de middenvelder op 24 november positief en moest tot nu toe al vijf duels aan zich voor bij laten gaan.  

Nu is duidelijk geworden dat Kimmich ook de komende drie wedstrijden nog niet op het veld zal staan. "Ik ben blij dat mijn quarantaine inmiddels ten einde is", reageert de - normaal gesproken - sterkhouder van Der Rekordmeister op de clubsite. Hij geeft aan te kampen met 'longproblemen, waardoor volledig meetrainen nog niet mogelijk is.' In januari hoopt de 26-jarige speler weer in actie te komen en volledig hersteld te zijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!