'Zian-show' in Engelse Championship, Flemming maakt hattrick voor Millwall

12-11-2022 19:44

Zian Flemming heeft zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk gezorgd voor een zege van Millwall. Op bezoek bij Preston North End wonnen The Lions met 2-4 en maakte de oud-Fortunaspeler een hattrick.

Euforie alom dus rondom de Nederlander in Engelse dienst, die al word bestempeld als 'de eigen Dennis Bergkamp'. Flemming had er al vijf in liggen bij de ploeg uit het Championship en voegde daar zaterdag dus drie aan toe.

In de vierde minuut was het al raak, op aangeven van Andreas Voglsammer. Na een kwartier volgde ook zijn tweede, deze keer uit een vrije trap. Het lage schot van de spelmaker werd nog licht aangeraakt en zeilde zodoende achter de doelman. Na rust knokte de thuisploeg zich terug van de 0-2 achterstand en konden Flemming en co opnieuw beginnen. De Zian-show hield echter niet op. Na een voorzet van Danny McNamara completeerde hij zijn hattrick. Twintig minuten voor tijd maakte Charlie Cresswell aan alle onzekerheid een eind: 2-4.

Millwall staat door de overwinning op de zesde plaats in de op één-na-hoogste Engelse divisie. Daardoor is het serieus in de race om promotie naar de Premier League. De nummers één en twee promoveren rechtsreeks. De ploegen op plaats drie tot en met zes spelen mee in de play-offs.