Nieuws

Schreuder sprak met Blind en jonkies over Oranje: 'Stinkende best blijven doen'

Schreuder sprak met Blind en jonkies over Oranje: 'Stinkende best blijven doen'

12-11-2022 19:19

Het gaat de laatste weken niet bepaald lekker bij Ajax. Op het veld laten de prestaties te wensen over, maar ook in de wandelgangen is het onrustig. Teleurstellingen moeten worden verwerkt, zowel collectief als individueel. Alfred Schreuder gaf voorafgaand aan de wedstrijd met FC Emmen aan te hebben gesproken met onder meer Brian Brobbey, Devyne Rensch en Daley Blind.

Brobbey en Rensch zaten in de voorselectie van het Nederlands Elftal voor het WK in Qatar. Vrijdagmiddag bleek echter dat bondscoach Louis van Gaal beide spelers niet meeneemt. "Gisterochtend hebben we kort met ze gesproken toen ze het bericht kregen. Dat was een goed gesprek. Natuurlijk waren ze teleurgesteld, maar uiteindelijk moet je daar snel overheen stappen. Ze moeten het ook als compliment zien dat ze überhaupt in beeld zijn geweest, als je ziet waar ze vandaan zijn gekomen. Ze moeten karakter tonen en doorgaan", aldus Schreuder voor de camera’s van ESPN.

Kenneth Taylor is een van de 26 namen die we wél in Qatar zullen zien. Zijn uitverkiezing leidde tot gemengde reacties, maar de Ajax-coach is duidelijk. "Ik ben niet verrast, want ik vind dat Kenneth een uitstekende ontwikkeling heeft doorgemaakt het laatste half jaar. Natuurlijk gaat het af en toe op en neer, maar hij is een groot talent."

Daley Blind is daarentegen al jarenlang van vaste waarde bij Ajax en Oranje, maar de linksback is alles behalve in vorm. Hij moet de laatste weken zelfs vanaf de bank toekijken bij de Amsterdammers. Schreuder verwacht desondanks professionaliteit en motivatie bij zijn speler. "Sinds hij is gepasseerd, hebben we twee keer met elkaar gesproken. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om Owen Wijndal op te stellen. Ik vond dat hij het verdiende. Bij Ajax praat je niet over elf basisspelers, nu kiezen we even voor Owen. Iedere speler die niet speelt, moet gewoon zijn stinkende best blijven doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!