Nieuws

NEC krijgt fikse boete wegens wangedrag supporters na de Gelderse derby

NEC krijgt fikse boete wegens wangedrag supporters na de Gelderse derby

09-12-2021 14:26 Laatste update: 14:29

De KNVB heeft NEC bestraft met een fikse geldboete. De Nijmegenaren moeten naar aanleiding van ongeregeldheden van de eigen supporters een boete betalen van 15.000 euro, waarvan 7500 euro voorwaardelijk. De clubleiding heeft de straf geaccepteerd.  

"Wij hebben dit (de boete, red.) geaccepteerd, omdat we het achter ons willen laten. We gaan de boete wel bespreken met onze supportersgeledingen, zodat we dit in de toekomst anders kunnen aanpakken. Zo kunnen we bij persoonlijk aanwijsbare overtredingen de schade verhalen op de desbetreffende supporter. Op deze manier kan de club de boetes namelijk niet langer betalen," reageert de woordvoerder van NEC tegenover De Gelderlander.  

Op 17 oktober vonden provocaties plaats tussen NEC-fans en Vitesse-fans. De thuisploeg provoceerde de bezoekers met onder meer kwetsende spandoeken tijdens de Gelderse derby. Gedurende de hele wedstrijd was het onrustig en was het aan de stewards te danken dat er uiteindelijk geen confrontaties plaatsvonden tussen beide supportersgroepen.  

Na afloop van de wedstrijd lieten de supporters van de thuisploeg zich van hun slechtste kant zien. Er werden vernielingen gepleegd en gevochten met de politie. Daarbij werden er tot op heden 38 relschoppers opgepakt. De voorwaardelijke straf van de voetbalbond vervalt als in de komende twee jaar soortgelijke situaties worden voorkomen. Als supporters zich opnieuw misdragen, moet NEC het voorwaardelijke deel van de boete alsnog betalen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!