Nieuws

Aké ambitieus: 'Als je deelneemt aan een eindtoernooi wil je ook winnen'

Aké ambitieus: 'Als je deelneemt aan een eindtoernooi wil je ook winnen'

12-11-2022 18:50

Nathan Aké heeft zijn ambities met Oranje op het WK uitgesproken. Dat deed de centrumverdediger in een interview met de FIFA, dat voorafgaand aan het eindtoernooi verschillende internationals aan het woord laat.

"We verwachten drie moeilijke wedstrijden. De teams waar we tegen spelen, komen niet uit Europa. Dus hebben we niet zoveel kennis over hen", aldus Aké. Oranje start het WK op 21 november tegen Senegal. Vier dagen later is Ecuador de tegenstander. De poulefase wordt op 29 november afgesloten met de ontmoeting tegen gastland Qatar.

"Ik weet niet wat iedereen verwacht op het WK, maar als je deelneemt aan een eindtoernooi wil je winnen", vervolgt de speler van Manchester City. "Dat is ons hoofddoel. De bondscoach is heel duidelijk over wat hij wil en hoe hij wil spelen, hij is erg gericht op de details. Iedere speler weet precies wat zijn taak is in deze opstelling. Dat brengt ons duidelijkheid en rust."

Aké, die in Qatar richting de dertig interlands kan lopen, heeft dus vertrouwen in een positieve afloop. "We hebben ons vier jaar geleden niet gekwalificeerd, maar we hebben het gevoel. We zijn vijftien duels op rij ongeslagen en we zitten dus in een goede flow."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!