Nieuws

Brobbey start bij Ajax in laatste wedstrijd voor WK, Álvarez terug van schorsing

Brobbey start bij Ajax in laatste wedstrijd voor WK, Álvarez terug van schorsing

12-11-2022 17:47 Laatste update: 17:53
4

Alfred Schreuder heeft in de laatste wedstrijd voor het WK wederom een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. De Amsterdammers trappen om 18.45 uur af op De Oude Meerdijk tegen FC Emmen.

De verdediging is geheel intact gebleven, maar dat geldt niet voor het middenveld. Edson Álvarez miste afgelopen woensdag de wedstrijd tegen Vitesse (2-2) door een schorsing, maar is er weer bij. Daardoor moet Davy Klaassen het doen met een plek op de bank. Kenneth Taylor en Steven Berghuis zullen naast Álvarez op het middenveld verschijnen.

In de aanval is er weer eens plek voor Brian Brobbey, die tegen Vitesse inviel. Hij wordt geflankeerd door Steven Bergwijn en Dusan Tadic. Van de elf spelers die bij Ajax in de basis starten gaan er maar liefst zeven naar het WK in Qatar, te weten: Pasveer, Timber, Álvarez, Berghuis, Taylor, Bergwijn en Tadic.

Bij winst neemt Ajax in ieder geval voor een paar uurtjes de koppositie in de Eredivisie over van PSV, dat later op de zaterdag in actie komt tegen AZ (21.00 uur). Op zondag speelt nummer twee Feyenoord thuis tegen Excelsior.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Bergwijn, Brobbey, Tadic.

Opstelling FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Burnet; Veendorp, Bernadou; Mendes, Diemers, Assehnoun; Zivkovic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s