Wedstrijdverslag

Van voetbalfeest naar billenknijpen: Napoli bindt ook Udinese aan de zegekar

Van voetbalfeest naar billenknijpen: Napoli bindt ook Udinese aan de zegekar

12-11-2022 16:59

Napoli heeft ook de laatste competitiewedstrijd van 2022 gewonnen. De koploper van de Serie A leek zich kinderlijk eenvoudig langs Udinese te spelen, maar kwam in de slotfase van de wedstrijd toch nog in de problemen: 3-2.

Na een kwartier voetballen kwam Napoli al op voorsprong tegen Udinese. Wie anders dan Serie A-topscorer Victor Osimhen was de gelukkige. Na een goede voorzet Eljif Elmas kopte de Nigeriaanse spits de bal tegen de touwen. Weer een kwartier verder was het opnieuw raak voor de Napolitanen. Piotr Zielinksi rondde een heerlijke combinatie met Hirving Lozano uiteindelijk af in de verre hoek.

Vlak na rust was het Napoli dat de score nog een stukje verder uitbouwde. Elmas – aangever bij de openingstreffer – deed ook een duid in het zakje. De Noord-Macedoniër speelde zich met een mooie kap knap vrij voor Udinese-doelman Marco Silvestri en maakte er 3-0 van.

Na de derde treffer liet de club uit Napels het touw wat vieren, waardoor Udinese zelfs nog kans zag om terug in de wedstrijd te komen. De aansluitingstreffers van Ilija Nestorovski en Lazar Samardzic zorgden uiteindelijk niet meer voor resultaat.

Door de overwinning heeft Napoli momenteel een gat van elf punten geslagen op nummers twee SS Lazio en AC Milan. Beide ploegen komen weliswaar nog één keer in actie, tegen respectievelijk Juventus en Fiorentina.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!