Nieuws

'Wonderkind' Simons mee naar het WK: 'Het is een gewonnen weddenschap gebleken'

'Wonderkind' Simons mee naar het WK: 'Het is een gewonnen weddenschap gebleken'

12-11-2022 14:49 Laatste update: 14:56

De voetbalcarrière van Xavi Simons zit momenteel in een sneltreinvaart. Het 19-jarige talent van PSV maakte afgelopen zomer de transfer van Paris Saint-Germain naar de Eindhovenaren, en kreeg vrijdagochtend te horen dat hij tot de WK-selectie van Oranje behoort. Dit zegt de Franse pers over de uitnodiging.

Simons bracht het grootste deel van zijn jeugdopleiding door bij FC Barcelona, maar verkaste in 2019 naar Parijs. Daar groeide hij uiteindelijk uit tot speler van het eerste van Paris Saint-Germain, waar hij dagelijks trainde met alle wereldsterren van dien. Toch lieten de Fransen hem deze zomer gaan, maar ze zijn hem nog niet uit het oog verloren.

L’Équipe betitelt Simons als 'de sensatie' van de lijst van Oranje. ‘De sensatie van de lijst van het Nederlands elftal is Xavi Simons, die nog nooit is opgeroepen voor zijn land. Sinds zijn transfer van PSG naar PSV schittert de 19-jarige middenvelder, die al 8 goals maakte in dertien wedstrijden.’

RMC Sport staat ook stil bij de uitverkiezing van Simons en ziet de beslissing om PSG te verlaten voor PSV als 'een gewonnen weddenschap'. 'Louis van Gaal onthulde vrijdag de lijst en heeft ervoor gekozen om de jonge Xavi Simons op te nemen. De keuze van de Nederlandse spelmaker om PSG voor PSV te verlaten is een winnende weddenschap gebleken. Het betaalt zich allemaal uit voor het wonderkind'.

Simons moet nog één wedstrijd heel blijven om echt zijn opwachting te kunnen maken tijdens het eindtoernooi. Met de middenvelder in de basis zal PSV waarschijnlijk tegen AZ spelen zaterdagavond. Het duel begint om 21.00.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!