Nieuws

Geen zorgen voor Van Gaal: Aké ontbreekt bij City vanwege geboorte dochtertje

Geen zorgen voor Van Gaal: Aké ontbreekt bij City vanwege geboorte dochtertje

12-11-2022 14:01

Manchester City speelt zaterdagmiddag tegen Brentford zonder Nathan Aké. De linkspoot heeft geen blessure opgelopen, maar staat op het punt om vader te worden.

Aké werd vrijdagochtend nog verheugd met het nieuws dat hij bij de selectie van Oranje hoort, en staat nu voor een nieuwe mooie dag. Pep Guardiola bevestigde de situatie voorafgaand aan de wedstrijd. "Aké is er niet bij vanwege de geboorte van zijn eerste dochter", aldus de Spanjaard bij BT Sport. "De spelers hebben vrijdag goed getraind en de sfeer was goed. Ze zijn blij om naar het WK te gaan, en de spelers die niet gaan, kunnen op vakantie. Daar hebben ze zin in. Wanneer je met die blijdschap in je lichaam speelt, ga je ook beter spelen."

Mocht Manchester City drie punten pakken, dan is het tijdelijk koploper van de Premier League. Dat zou wel eens van korte duur kunnen zijn, aangezien Arsenal zaterdag nog tegen Wolverhampton Wanderers speelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!