Nieuws

Pedri: 'Hij kan je vertellen dat je van een klif moet springen en het zal lukken'

Pedri: 'Hij kan je vertellen dat je van een klif moet springen en het zal lukken'

12-11-2022 11:56

Pedri heeft alle vertrouwen in een goed WK van het Spaanse nationale elftal. Volgens de middenvelder zou iedereen van een klif springen als bondscoach Luis Enrique er om vraagt, aan vechtlust geen gebrek dus.

Pedri is ondanks zijn negentienjarige leeftijd niet meer weg te denken bij FC Barcelona en het Spaanse elftal. De middenvelder maakt zich momenteel op voor het WK en steekt zijn bewondering voor bondscoach Enrique niet onder stoelen of banken. "Hij kan je vertellen dat je van een klif moet springen, maar hij zegt het op een manier die je ervan overtuigt dat je het moet doen en dat het zal lukken", vertelt Pedri tegenover Marca. "Hij geeft ons altijd specifieke boodschappen zodat we weten wat we moeten doen. Daar ben ik het mee eens. Als je een heel lang bericht geeft, kan de speler een fout maken of iets anders bedenken. Hij is andersom, hij vertelt ons de dingen die gedaan moeten worden en hij vertelt ons ook wat er gaat gebeuren. En dan zie je dat hij gelijk heeft."

Pedri hoopt in Qatar iets te doen wat nog iedere Nederlander tot op de dag van vandaag pijn doet, scoren in de WK-finale net zoals zijn idool Andrés Iniesta. "In de voetbalwereld zijn er altijd vergelijkingen en elke keer als er een nieuwe speler uitkomt, proberen ze hem te vergelijken, maar ik moet mijn carrière maken. Iniesta is een ongelooflijke speler en ik besteed veel aandacht aan hem, maar ik weet dat ik Pedri moet zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!