Nieuws

Jans: 'We moeten gewoon minder breien en meer doeltreffend zijn'

Jans: 'We moeten gewoon minder breien en meer doeltreffend zijn'

12-11-2022 07:45

FC Twente speelde vrijdagavond gelijk in Rotterdam tegen Sparta. De tukkers kwamen na dominant spel op voorsprong, maar kregen al snel de gelijkmaker om de oren. Volgens Ron Jans had er meer ingezeten voor zijn ploeg.

Na een uur spelen, opende Sem Steijn de score voor een goed spelend Twente. Nog geen tien minuten later tekende Arno Verschueren voor de gelijkmaker, waardoor tevens de einstand werd bepaald. Jans zag zijn ploeg sterk voor de dag komen en vond dat er meer in had gezeten. "We spelen uit bij de nummer zes en we hebben gedomineerd. Ze stonden met z’n allen eigenlijk te verdedigen. Alleen wat wij niet goed deden, is dat voetbal niet op houdt bij de zestien meter. We hebben te weinig daaruit gecreëerd", begon Jans bij ESPN. "Je komt op 1-0 en we hebben alle controle, maar het gevaar is met doorkoppen, luchtduels en corners. Daar scoren ze dan ook uit."

De ervaren trainer zag ook waar de fouten van zijn ploeg lagen. "Eerder schieten of sneller de voorzet geven. Nu voetballen we zo lang door dat degenen die voor de goal staan, al weer stil staan en niet in de positie komen waar we ze willen hebben. We moeten gewoon minder breien en gewoon meer doeltreffend zijn."

Jans geeft aan positief terug te kijken op de eerste veertien speelrondes. "Als je weer terug gaat naar het begin, in eigenlijk een jaar tijd. Zijn wij van een ploeg die het moest hebben van afjagen, compact verdedigen en snel eruit komen en knokken, gegaan naar een ploeg die voetballend de tegenstander terug dwingt. Nu gaat het er om, om de kansen die je krijgt meer te benutten." Volgens de 64-jarige trainer hoeft zijn ploeg niet de transfermarkt op te gaan voor extra versterkingen. "Ik vind dat op dit momenten te moeilijk om te zeggen. De betere spelers willen we niet laten gaan, maar het kan toch zijn dat er ergens iets gebeurt. Maar daar heb ik nu nog geen zicht op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!