Nieuws

Trainer van het lelijke eendje in Champions League ontslagen na matige resultaten

Trainer van het lelijke eendje in Champions League ontslagen na matige resultaten

09-12-2021 13:08 Laatste update: 13:16

Sergen Yalcin is ontslagen als trainer van Besiktes. De Turkse club staat op een teleurstellende negende plaats in de Süper Lig en eindigde in de Champions League-poule van Ajax op de vierde plek.  

De club uit Instanbul laat via een statement weten 'in onderling overleg' de samenwerking te hebben beëindigd. Nadat de 49-jarige oefenmeester sinds januari 2020 met de scepter zwaaide, waren de prestaties eerst veelbelovend.  Na een derde plaats in het seizoen 2019/2020 werd afgelopen jaargang de dubbel gepakt door de Zwarte Adelaars. De jaar zijn de prestaties ondermaats, waardoor de clubleiding zich genoodzaakt voelt in te grijpen. 

De resultaten in de competitie zijn matig en in de Champions League was de Turkse formatie volslagen kansloos. Ajax won beide ontmoetingen met Besiktas. Thuis werd het 2-0 voor de Amsterdammers en op bezoek in Instanbul werd met 1-2 gewonnen.  

Besiktas besloot de groepsfase van het miljardenbal als het lelijke eendje van Europa's belangrijkste clubcompetitie. Er werden slechts drie doelpunten gemaakt en tegelijkertijd kreeg de ploeg liefst twintig doelpunten om de oren. Als enige club in de deze jaargang van de Champions League werd er geen enkel punt verzameld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!