Sparta en Twente delen de punten in Rotterdam, Sem Steijn trefzeker tegen vader

11-11-2022 21:53 Laatste update: 22:00
1

Sparta en FC Twente hebben elkaar vrijdagavond in balans gehouden. Op Het Kasteel eindigde het duel tussen de nummer vier en zes van de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Beide ploegen kenden een uitstekende seizoensstart en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. De openingsfase was voor Twente, dat via Václav Černý meerdere malen gevaarlijk werd. De Tsjech stuitte een aantal keer op Sparta-doelman Nick Olij en schoot van grote afstand een vrije trap rakelings over. Sparta had weinig te vertellen in de eerste helft en mocht niet klagen met een 1-1 ruststand.

In het tweede bedrijf vond er meer actie plaats. Joshua Kitolano dook namens Sparta een paar keer op in de zestien, maar de Noorse middenvelder werd niet gevaarlijk. Na een uur spelen werd dan eindelijk de ban gebroken op Het Kasteel. Sem Steijn deed zijn vader pijn en knopte knap binnen na een voorzet van Ricky van Wolfswinkel: 0-1. Twente kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want na iets meer dan zeventig minuten spelen schoot Arno Verschueren de 1-1 binnen.

Na de gelijkmaker werd er niet meer gescoord en dus werden de punten verdeeld. Door het resultaat verandert er niks aan de stand en dus blijft Twente de nummer vier van de Eredivisie en staat Sparta nog altijd zesde op de ranglijst.