Nieuws

Barcelona deelt dieprode cijfers: gigantisch verlies en clubrecord aan uitgaven

Barcelona deelt dieprode cijfers: gigantisch verlies en clubrecord aan uitgaven

06-10-2021 13:49

FC Barcelona zit diep in de financiële problemen. De club heeft bekend gemaakt dat het over het seizoen 2020/2021 maar liefst 481 miljoen euro verlies heeft geleden.

In totaal zijn de inkomsten met 224 miljoen afgenomen en stegen de uitgaven tot een totaal van meer dan 1 miljard (!) euro. Dat valt te lezen in een statement van de Catalanen. In het budget, dat voorafgaand aan het seizoen was opgesteld, hield Barcelona nog rekening met ruim 200 miljoen meer aan inkomsten dan het daadwerkelijk ontvangen heeft. Dit heeft er mede voor gezorgd dat het verlies torenhoog is.

Daarnaast is ook de ‘onmogelijkheid om het uitgeven van geld in toom te houden’ een reden geweest van het gigantische verlies. Dat bedrag is met negentien procent gestegen ten opzichte van het seizoen ervoor en bedroeg een totaal van 1,13 miljard euro. Dat is een clubrecord. De totale schuld van Barça bedraagt nu 680 miljoen euro volgens de regelgeving van La Liga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!