Nieuws

'Bijlow is de keeper van het Nederlands Elftal voor de komende tien jaar'

'Bijlow is de keeper van het Nederlands Elftal voor de komende tien jaar'

11-11-2022 19:36 Laatste update: 19:38
4

Justin Bijlow is vrijdag geselecteerd voor het WK in Qatar. De Feyenoord-goalie mag samen met Remko Pasveer en Andries Noppert de concurrentiestrijd aangaan voor een plek onder de lat bij Oranje. Volgens Robert Maaskant en Vincent Schildkamp, analisten bij RTV Rijnmond, hoeft de keuze niet zo moeilijk te zijn voor Van Gaal en co.

"Ik denk dat Bijlow de toekomst is en de Oranje-keeper voor de komende tien jaar", aldus Maaskant, die oud coach is van onder meer NAC Breda, FC Groningen en Go Ahead Eagles. Van Gaal liet Mark Flekken en Jasper Cillessen thuis, wat bij sommigen tot onbegrip en verbazing leidde. Schildkamp denkt daar anders over. "Bijlow is toch een veel betere keeper dan Cillessen. Hij is beter in vorm dan hem en pakt de afgelopen weken veel punten voor Feyenoord."

Omdat Bijlow zeer blessuregevoelig is, doemt logischerwijs de vraag op of de doelman wellicht gespaard moet worden in de laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior. Met het oog op het WK zou dat niet ongunstig zijn voor hem en Oranje. "Maar dat is niet het belang van Slot", aldus de ESPN-commenator. "Die moet zijn beste keeper opstellen."

Nederland begint het WK op maandag 21 november tegen Senegal om 17.00 uur. Vier dagen later is Ecuador om exact dezelfde tijd de tegenstander. Op dinsdag 29 november worden de laatste wedstrijden in poule A gespeeld. Oranje speelt dan om 16.00 uur tegen gastland Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!