Nieuws

Van Nistelrooij kijkt uit naar ontmoeting met Romário: 'Blijft speciaal'

Van Nistelrooij kijkt uit naar ontmoeting met Romário: 'Blijft speciaal'

11-11-2022 18:19

Als PSV zaterdagavond aantreedt tegen AZ, zal er een bijzondere eregast plaatsnemen op de tribunes van het Philips Stadion. Romário de Souza Faria speelde tussen 1988 en 1993 meer dan honderd wedstrijden voor de Eindhovenaren en scoorde daarin maar liefst 98 keer. Dit weekend keert hij terug bij de club waar het in Europa allemaal begon voor de Braziliaanse legende.

Trainer Ruud van Nistelrooij sprak op de persconferentie en is verheugd met het bezoek van Romário. "Verschillende dingen schieten door mijn hoofd wanneer ik aan hem denk. Zijn goals voor PSV, Barcelona en het Braziliaanse elftal en de persoonlijkheid daarachter. Zijn startsnelheid en manier van afwerken was werelds."

Van Nistelrooij erkent fan te zijn geweest van O Baixinho (Het Kleintje) en is dat nog steeds. "Ik heb veel van hem gezien vroeger. Met zulke spelers groeide ik op eind jaren tachtig. Hij trok met zijn spel altijd de aandacht naar zich toe. Ik heb hem al eens eerder ontmoet bij PSV, maar het blijft speciaal."

Daarnaast ging de coach ook nog in op de verkiezing van zijn spelers voor het WK. Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons zullen Nederland vertegenwoordigen in Qatar. "Ik vind het heel belangrijk dat ze die ervaringen opdoen. Het is het mooiste wat er is en een verrijking van je carrière. Xavi Simons is nog jong, maar heeft bewezen klaar te zijn voor het WK. Daar ben ik van overtuigd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie