Nieuws

Van Gaal vindt jonkies belangrijk in hiërarchie: 'Wil dat iedereen scherp blijft'

Van Gaal vindt jonkies belangrijk in hiërarchie: 'Wil dat iedereen scherp blijft'

11-11-2022 17:56
1

Met het selecteren van Xavi Simons (19), Kenneth Taylor (20) en Jeremie Frimpong (21) heeft bondscoach Louis van Gaal ervoor gekozen om de hiërarchie in de kleedkamer eens op te schudden. De oefenmeester wil er daarmee voor zorgen dat de onderlinge scherpte bewaakt wordt. Daarin vindt hij dat jonge spelers van essentieel belang zijn.

"Er moet geschopt worden tegen de hiërarchie in de kleedkamer", zo zei Van Gaal vrijdagmiddag op de persconferentie. "De meest geschikte spelers daarvoor zijn jonge jongens die onbevangen in die kleedkamer plaatsnemen. Die heb je altijd nodig en onder die categorie schaar ik Frimpong, Simons en Taylor. Buiten deze reden hebben ze natuurlijk ook de voetballende kwaliteiten om op hun positie een steentje bij te kunnen dragen."

Waarom Van Gaal een vaste hiërarchie wil voorkomen, is ook meteen duidelijk. "Anders gaan spelers op de automatische piloot denken. Dat mag nooit gebeuren. Ik wil dat iedereen scherp blijft. Ik ben wel iemand die spelers op het juiste moment op scherp kan zetten, maar je moet in de kleedkamer ook altijd een groepje jongens hebben die dat ook doet. Vanuit mijn beleving zijn de jongere spelers daar altijd het meest geschikt voor. Daarom is het voor mij belangrijk dat die erbij zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!