Nieuws

Pasveer oudste selectielid Oranje, vader Eddy: 'Het is zeker niet vanzelf gegaan'

Pasveer oudste selectielid Oranje, vader Eddy: 'Het is zeker niet vanzelf gegaan'

11-11-2022 17:41

Remko Pasveer is met zijn 39-jarige leeftijd de oudste speler in de WK-selectie van Oranje. De doelman van Ajax speelde tot dusver twee interlands en mag in Qatar hopen op meerdere optredens. Zijn vader Eddy is trots en doet zijn verhaal bij de Twentse krant Tubantia.

Afgelopen dinsdag was Pasveer jarig, maar de slingers konden blijven hangen in het ouderlijk huis. Hij mag mee naar het WK, zo maakte bondscoach Louis van Gaal vrijdagmiddag bekend. Pasveers familie reist uiteraard mee. "We gaan twee wedstrijden kijken", zegt Eddy. "En of Remko dan ook daadwerkelijk op doel staat? Dat zien we dan wel weer. Eerst hier even van genieten. Anderhalf jaar geleden ging Remko als derde keeper van Vitesse naar Ajax. Dat was al heel bijzonder. En nu gaat hij naar het WK. Dat klinkt inderdaad als een verhaal uit een jongensboek."

Eddy Pasveer is niet alleen vader van en trouwe supporter, maar ook de eerste jeugdtrainer van zijn zoon. Bij Sportclub Enschede om precies te zijn. "Je zou het misschien niet verwachten, maar Remko is begonnen als voetballer. En je weet hoe dat gaat. Op een dag heeft het team geen keeper, en omdat hij het wel leuk vond, kon hij op doel gaan staan. We wisselden het na een helft altijd wel om met andere spelers. Dan kon Remko nog een helftje voetballen en wij vonden het ook goed dat de jonge jochies het aan den lijve ervoeren hoe het is om op doel te staan."

Pasveer legde een lange weg af om uiteindelijk in 2022 op het WK te mogen staan. Via Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, PSV, Vitesse en Ajax. "Het is zeker niet vanzelf gegaan. Maar mentaal is hij ijzersterk. Remko heeft er altijd keihard voor gewerkt en dat doet hij nog steeds elke dag. Als je dan ziet wat dit hem op zijn 39ste nog heeft gebracht, dan is dat iets om trots op te zijn. Je zoon bij Oranje, dat is wel iets speciaals."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!