Nieuws

'Qatarese politie gaat niet ingrijpen bij openbaar dronkenschap'

'Qatarese politie gaat niet ingrijpen bij openbaar dronkenschap'

11-11-2022 17:09

De Qatarese politie gaat tijdens het WK niet ingrijpen bij openbaar dronkenschap van supporters. Ook mensen uit de lhbti-gemeenschap hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele vervolging. In een document dat in handen is van het Algemeen Dagblad staat het één en ander uitgelegd.

Dat is eerder gedeeld met de KNVB en met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een uiteenzetting van de gemaakte afspraken tussen de toernooiorganisatie en de overheden in Qatar. Alcohol is normaal gesproken niet toegestaan in Qatar, maar tijdens het WK wordt het gehonoreerd. Zolang er geen geweld wordt gepleegd, is er niets aan de hand. Mocht dat wel het geval zijn, dan worden mensen in zogenaamde 'ontnuchteringstenten' gezet.

Tevens mogen supporters dragen wat ze willen, corteo’s organiseren, zingen en lawaai maken. Volgens het document hebben journalisten daarnaast het recht te zeggen en te schrijven wat ze willen en zich uit te spreken over mensenrechten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!