Nieuws

Van de Beek stevig bekritiseerd door Engelse media na fout: 'Hij heeft gefaald'

Van de Beek stevig bekritiseerd door Engelse media na fout: 'Hij heeft gefaald'

09-12-2021 11:43 Laatste update: 13:33

Donny van de Beek speelde woensdagavond niet zijn beste wedstrijd voor Manchester United en krijgt te maken met kritische Engelse media. Vooral The Sun zoomde in op de Nederlander en kwam met een uitgebreide analyse. 

'Hij heeft negetien wedstrijden voor Nederland gespeeld, hij won de Eredivisie met Ajax en kwam ver in de Europa League en Champions League', schrijft The Sun om Van de Beek in te luiden. 'Maar als je hem vanavond hebt zien spelen is het moeilijk te geloven dat dit dezelfde speler is'

'Het was Van de Beek zijn taak om het spel te verdelen vanavond, maar hij heeft hierin gefaald', vervolgt de krant. 'De aankoop uit 2020 laat weinig creativiteit zien aan de bal, wat misschien nog wel zorgelijker is voor Ralf Rangnick'. Van de Beek had een negatieve hoofdrol in de Champions League-wedstrijd tegen Young Boys, doordat uit zijn balverlies de gelijkmaker viel.

De supporters van United waren lang ontevreden over de weinige hoeveelheid speelminuten die Van de Beek kreeg in Manchester, maar The Sun denkt dat de steun voor de Nederlander steeds minder wordt. 'Sommige supporters voelen zich nu misschien wel een beetje dom vanwege hun grote steun aan een speler die nog niet heeft laten zien dat hij bij United hoort.'

Ondanks de harde woorden van de krant, komt Van de Beek er goed vanaf in het spelersrapport: de middenvelder ontvangt een 6. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!