Nieuws

Cambuur presenteert Ultee als nieuwe trainer: 'Met Sjors hebben we dat gevonden'

Cambuur presenteert Ultee als nieuwe trainer: 'Met Sjors hebben we dat gevonden'

11-11-2022 15:18

SC Cambuur heeft met Sjors Ultee een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Vanaf de tweede seizoenshelft neemt de voormalig trainer van Fortuna Sittard de honneurs waar in Friesland, bevestigt de club op de site.

De 35-jarige Ultee heeft zijn handtekening gezet voor anderhalf jaar. Daarmee heeft Cambuur een opvolger gevonden voor Henk de Jong, die noodgedwongen het veld moest ruimen vanwege gezondheidsredenen.

Twee seizoenen geleden maakte Ultee een goede start bij Fortuna. De oefenmeester speelde het eerste halfjaar dat hij er trainer was leuk voetbal, maar beleefde afgelopen seizoen een moeilijk seizoen. De oefenmeester hield de Limburgers er uiteindelijk in, maar werd na drie wedstrijden in de Eredivisie toch ontslagen.

Technisch manager Foeke Booy is blij met de nieuwe coach. "Noodgedwongen een trainer moeten vervangen midden in het seizoen is nooit leuk en al helemaal niet om deze reden. We moesten nu zoeken naar meer continuïteit, passend bij onze club en speelwijze en met Sjors hebben we dat gevonden. Hij was beschikbaar, bereid om te luisteren en na meerdere goede gesprekken zijn we blij dat we tot een akkoord zijn gekomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!