Nieuws

Sturm Graz spreekt over 'tonnen aan schade': 'De rekening gaat naar Feyenoord'

Sturm Graz spreekt over 'tonnen aan schade': 'De rekening gaat naar Feyenoord'

11-11-2022 14:52 Laatste update: 14:54
3

Feyenoord mag weer eens over de brug gaan komen na een Europese wedstrijd. De Rotterdamse supporters hielden huis na de wedstrijd tegen Sturm Graz, waardoor de Oostenrijkse club nu met een behoorlijke schade zit.

''We schatten de schade op een bedrag tussen de 250- en 300.000 euro", aldus Gerald Pototschnig van Stadion Graz Liebenau in gesprek met RTV Rijnmond. Er zijn twee medewerkers van Graz die nog altijd niet weten wat hen is overkomen.

''Met karatetrappen hebben de supporters vervolgens de rolluiken kapot getrapt. Uit angst hebben de twee dames zich verstopt in een kast, terwijl de supporters alles kapot maakten. In de kast kregen de dames ook nog last van de pepperspray die de politie naar de relschoppers spoten. Ze hebben echt gevreesd voor hun leven.''

Tijdens de WK-stop gaat de club de boel proberen op te lappen. De rekening die daarvoor wordt gemaakt, zal direct worden doorgespeeld naar het Maasgebouw. ''Dan kunnen we een deel van de schade repareren. Maar het water zit zelfs achter de tegelwanden van de toiletgedeelten. Ik verwacht dat die stukken pas in de zomer kunnen worden hersteld. Wij betalen die rekening en leggen die vervolgens voor aan Feyenoord. Betaalt Feyenoord de rekening niet, dan schakelen we de UEFA in.''

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!