Nieuws

Ook Enrique verrast met Spaanse selectie: wel Fati, geen Ramos en Thiago

Ook Enrique verrast met Spaanse selectie: wel Fati, geen Ramos en Thiago

11-11-2022 14:38

Vrijdag maakte Louis van Gaal de WK-selectie van Oranje bekend, maar ook de Spaanse bondscoach Luis Enrique kwam met zijn 26-koppige selectie. Ook in Zuid-Europa waren er enkele opvallende keuzes, zoals het ontbreken van Sergio Ramos en Thiago Alcantara.

"Ik heb een geweldige selectie. Er zijn spelers afgevallen die op grond van hun verdiensten ook actief zouden moeten zijn in Qatar", aldus Enrique op de persconferentie. "Ik heb totaal vertrouwen in deze groep. Ik denk dat er mooie tijden gaan komen."

Ook voor Ramos zal het een zware bevalling zijn geweest. De 180-voudig international laat zich weer wekelijks gelden bij Paris Saint-Germain, maar zal nu niet aanwezig zijn op het wereldkampioenschap in Qatar. Naast de voormalig Real Madrid-verdediger zijn ook David de Gea, Kepa Arrizabalaga, Fabián Ruiz en Thiago niet van de partij op het WK.

Opvallend is dat Barça-aanvaller Ansu Fati de schifting wel heeft overleefd. Die keuze kwam op het laatste moment. "Ik heb het gisteravond met mijn staf besloten", vertelt Enrique, die toch plaats heeft voor het talent ondanks zijn onregelmatige speeltijd in Camp Nou. "Hij is op de weg terug naar de Ansu van voor zijn blessure.”

Spanje begint op 23 november aan het WK met een wedstrijd tegen Costa Rica. Duitsland en Japan zijn de andere tegenstanders van La Roja in de groepsfase.

De selectie van Spanje

Doelmannen: Unai Simon (Athletic), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford)

Verdedigers: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Middenvelders: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri (FC Barcelona), Koke (Atlético Madrid)

Aanvallers: Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!