Nieuws

Van Gaal heeft 'genoeg redenen' waarom hij Lang meeneemt naar het WK in Qatar

Van Gaal heeft 'genoeg redenen' waarom hij Lang meeneemt naar het WK in Qatar

11-11-2022 14:10 Laatste update: 14:12
2

Tot verbazing van velen maakt Noa Lang onderdeel uit van de WK-selectie van Oranje. Bondscoach Louis van Gaal had echter genoeg redenen om de aanvaller van Club Bruggen wél mee te nemen.

Ondanks dat Lang niet wekelijks in de basis staat bij Brugge, werd hij en niet Brian Brobbey, Arnaut Danjuma of Donyell Malen geselecteerd. Daar had Van Gaal een goede reden voor. "Noa Lang heeft altijd geleverd in Oranje", verklaart de bondscoach zijn keuze.

"Lang is een creatieve speler die een wedstrijd kan openbreken", vervolgt Van Gaal. "Ook in korte tijd, want hij is tegenwoordig meer invaller dan basisspeler." Volgens de trainer van het Nederlands elftal kan dat toch een voordeel zijn. "De coach van Club Brugge (Carl Hoefkens, red.) bedank ik daarvoor. Hij heeft mij juist meer bevestigd dat Lang een goede keuze is."

Dat de voormalig Ajax-aanvaller een streepje voor heeft bij Van Gaal, is al langer bekend. De bondscoach liet hem zijn debuut maken, wat hem sindsdien tot vijf interlands heeft gebracht. Het WK in Qatar wordt zijn eerste eindtoernooi voor zijn land.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s