Nieuws

Van Bommel over rode prent van Janssen: 'Heeft het ons extra moeilijk gemaakt'

Van Bommel over rode prent van Janssen: 'Heeft het ons extra moeilijk gemaakt'

11-11-2022 07:43 Laatste update: 07:47

Het Nederlands getinte Royal Antwerp FC kroop donderdag door het oog van de naald, zag ook trainer Mark van Bommel. Dat had een bijzondere oorzaak: potentieel WK-deelnemer Vincent Janssen kreeg al na negen minuten voetbal de rode kaart.

Na negentig minuten voetballen stond de 2-2 op het bord, dus moest er worden verlengd. Ook daarin werd niet meer gescoord en dus gingen Antwerp en SK Beveren over tot het nemen van strafschoppen. Daarin trok The Great Old aan het langste eind.

"Voor de toeschouwers was dit een aardige bekerwedstrijden", begon Van Bommel na de wedstrijd. De Nederlandse trainer zag Janssen met een 0-0 stand na negen minuten de rode kaart pakken, na een vermeende slaande beweging. "Als trainer had ik graag een wat ander verloop gezien. De vroege rode kaart voor Vincent Janssen heeft het ons extra moeilijk gemaakt. Ik stond op vijf meter en volgens mij maakte Vincent geen slaande, maar eerder een duwende beweging."

Naast de situatie rondom Janssen sneerde de voormalig trainer van PSV en VfL Wolfsburg nog even naar de Belgische arbitrage. "Ondanks die numerieke minderheid kwamen we eerst toch verdiend op voorsprong. In de tweede helft werd het dan nog 2-1. Die tweede goal had eigenlijk moeten afgevlagd worden wegens buitenspel. Daar wil ik graag nog iets over zeggen: als we in België de bekercompetitie serieus willen nemen, moeten er toch echt wel een VAR en een vierde official worden voorzien."

Janssen hoort later op de dag of hij de definitieve WK-selectie heeft gehaald. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het tussen hem en Ajax-spits Brian Brobbey.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!