Nieuws

Martens ontbreekt bij Oranje Leeuwinnen: 'Nog niet met haar op het veld gestaan'

Martens ontbreekt bij Oranje Leeuwinnen: 'Nog niet met haar op het veld gestaan'

10-11-2022 20:53

Bondscoach Andries Jonker kan vrijdag geen beroep doen op Lieke Martens. De aanvalster van Paris Saint-Germain ontbreekt tegen Costa Rica vanwege een blessure.

De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag een vriendschappelijk duel in Zwolle. "De insteek is dat ze dinsdag weer gaat spelen tegen Denemarken", zegt Jonker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Helaas heb ik nog geen seconde met haar op het veld gestaan, maar ze is bij alle groepsbesprekingen en alle maaltijden aanwezig."

"En na mijn aanstelling heb ik telefonisch al uitgebreid met haar gesproken over wat er gebeurd was op het EK en er nodig was om van IJsland te winnen. Ze maakt een gemotiveerde indruk en je merkt wel dat het een ervaren speelster is", vervolgt Jonker.

De bondscoach wil tegen Costa Rica gaan spelen in het 3-5-2-systeem. "Ik wil erachter komen of het een serieus alternatief is of niet meer dan een plan-B als we iets moeten forceren", aldus Jonker. "Ik heb nu iets andere speelsters tot mijn beschikking, maar helaas heb ik de helft maandag en dinsdag moeten missen omdat ze dit weekend nog in actie zijn gekomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!