Nieuws

Voetafdrukken Romário krijgen zaterdag een speciaal plekje in het Philips Stadion

Voetafdrukken Romário krijgen zaterdag een speciaal plekje in het Philips Stadion

10-11-2022 18:45
1

Romário wordt zaterdag voorafgaand aan de Eredivisie-topper PSV - AZ in het zonnetje gezet. De Eindhovenaren hebben besloten om de voetafdrukken van de Braziliaanse legende te vereeuwigen in de Walk of Fame in het Philips Stadion.

Dat maakt de club bekend via zijn officiële kanalen. Afgelopen zomer schonk een sponsor de club de zogenoemde Walk of Fame, bestaande uit tegels met voet- of handafdrukken van belangrijke spelers in de clubhistorie. Verschillende PSV'ers gingen de Braziliaanse clublegende voor. Zo hebben Willy van der Kuijlen, Ronaldo, Luc Nilis, Hans van Breukelen, Ruud van Nistelrooij, Phillip Cocu, Berry van Aerle, Mark van Bommel, Heurelho Gomes, Arjen Robben en Mateja Kezman hun voet- of handafdrukken al vereeuwigd in het Philips Stadion.

Romário kon uiteraard niet ontbreken in dit rijtje illustere namen. De Braziliaan speelde tussen 1988 en 1993 voor PSV. In 149 wedstrijden was hij 128 keer trefzeker. In Eindhoven won hij drie keer de landstitel en tweemaal de KNVB Beker. Na zijn avontuur in Nederland verkaste Romário naar FC Barcelona, waar hij zou uitgroeien tot een wereldwijde legende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie