Nieuws

Ten Hag: 'In de selectie die ik aantrof waren de normen en waarden ver te zoeken'

Ten Hag: 'In de selectie die ik aantrof waren de normen en waarden ver te zoeken'

10-11-2022 18:28
2

Erik ten Hag laat in een openhartig interview weten dat hij geschrokken was van de selectie die hij aantrof bij Manchester United. De voormalig Ajax-trainer is blij dat hij de mentaliteit heeft kunnen veranderen binnen de ploeg.

"Manchester United won in het verleden titels op basis van teamwork en een goede dosis vechtlust. In de selectie die ik aantrof waren deze normen en waarden ver te zoeken. Dit is een van de dingen die ik terug wilde brengen in de clubcultuur, hiermee zijn we in de goede richting", vertelt de United-manager in gesprek met ESPN.

Ten Hag zag zijn ploeg afgelopen weekend met 3-1 verliezen op bezoek bij Aston Villa. "Als ik mijn team zondag zie, is dat niet Manchester United. Ik weet dat het geen robots zijn, al zullen we moeten eisen dat ze een bepaalde instelling keer op keer weer tonen."

Ondanks de nederlaag staat Manchester United op een knappe vijfde plaats in de Premier League. Ten Hag is ambitieus en wil bij de top-4 eindigen om zodoende Champions League-voetbal af te dwingen. Hij weet dat het niet gemakkelijk zal worden. "Naast ons hebben zeven of acht teams flink geïnvesteerd. Niet alleen de traditionele topclubs maar ook clubs als Newcastle United en West Ham United die ook flink in de buidel hebben getast. Het is aan ons om daar boven te staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!