Interview

Mourinho gaat het gevecht aan met Karsdorp in de hoop steun Roma-fans te houden

"Mourinho gaat het gevecht aan met Karsdorp in de hoop steun Roma-fans te houden"

11-11-2022 07:00
1
Author profile picture

Tom Dieleman

José Mourinho liep woensdag aan het einde van de persconferentie helemaal leeg over één AS Roma-speler die volgens hem verzaakt zou hebben tijdens het duel met Sassuolo (1-1). Naar verluidt was Rick Karsdorp degene die het moest ontgelden. Waar kwam deze uitbarsting vandaag? VoetbalNieuws sprak met voetbalcommentator én Serie A-kenner Emile Schelvis voor duiding.

Aan het einde van het persmoment ging Mourinho op ongekende wijze tekeer over één speler, zonder zijn naam te noemen. "De inzet van het team werd verraden door de houding van een onprofessionele speler. Hij verraadde alle anderen. Ik heb tegen de speler gezegd dat hij in januari een ander team mag gaan zoeken." Daarmee zou hij volgens diverse Italiaanse media, waaronder Calciomercato en Corriere dello Sport, doelen op Karsdorp.

Volgens Schelvis is het geen uitgemaakte zaak dat Mourinho daadwerkelijk op de rechtsback doelde in zijn tirade. "Laten we eerst maar eens zeker weten dat het om Karsdorp gaat", begint de Rotterdammer. "Hij ergerde zich eerder deze week ook aan Abraham. Ik sluit niet uit dat het een onverholen kritiekpunt op hem (Abraham, red.) is."

Emile Schelvis (links)

Emile Schelvis (links) naast Hans de Koning

Vooral het moment van de uitspraak is opvallend. "Het komt er opeens uitfloepen, zo aan het einde en onverwachts", vervolgt Schelvis. "De verslaggever van dienst refereert eraan dat op een kilometer of vierhonderd van Rome op een woensdagavond gewoon vijfduizend Roma-supporters zijn meegereisd. En dat is het moment dat er iets gebeurt bij Mourinho. Hij wil dan ook rekenschap aan de fans geven en besluit om al zijn ergernis op één speler te richten."

The Special One zou al langer 'narrig' zijn, mede ingegeven door het moeizame (Serie A-) seizoen dat de club doormaakt. "Het is wel een beetje des Mourinho. De 'grote Mourinho' - en dan praat ik over de Mourinho van Porto, Chelsea en Inter - die had de spelersgroep altijd écht om zijn vingers gebonden. Vraag het aan Sneijder, Terry of Costinha. Die gingen allemaal door het vuur voor hem: hij wist de snaar te raken."

'Karsdorp is de kleine vis die Mourinho laat spartelen'

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Karsdorp heeft wel degelijk stappen gezet onder de vleugels van de markante trainer, benadrukt Schelvis. Sinds Mourinho de scepter zwaait staat de rechtsback vrijwel altijd op het wedstrijdformulier. "Vorig jaar zag je wel terug dat hij Karsdorp een aardig push had gegeven. Wat je ook moet bedenken is dat Karsdorp iedere wedstrijd op tien meter van zijn gehoorveld direct met Mourinho te maken heeft."

"Hij heeft nu een kleine vis te pakken - want ik neem wel aan dat het om Karsdorp gaat - die hij laat spartelen. Daar gaat hij het gevecht mee aan, in de hoop de sympathie van de Roma-tifosi te blijven houden. Als je ziet hoe die reageren op social media: 85 procent is het gewoon met hem eens en vinden het prachtig wat hij doet. Het is de bekende zondebok-tactiek van Mourinho."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!