Transfernieuws

'Ajax ondanks aanwezigheid Brobbey en Lucca geïnteresseerd in Chileense spits'

'Ajax ondanks aanwezigheid Brobbey en Lucca geïnteresseerd in Chileense spits'

10-11-2022 14:06
2

Ajax heeft met Brian Brobbey, Lorenzo Lucca en Mohammed Kudus al drie spitsen in huis. Diverse Engelse media melden dat daar mogelijk nóg een spits bij gaat komen.

Volgens 90minutes zou Ajax geïnteresseerd zijn in Ben Brereton Diaz. De spits speelt momenteel voor Blackburn Rovers in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Het contract van de 23-jarige aanvalsleider loopt aan het einde van dit seizoen af bij de club waar manager Jon Dahl Tomasson aan het roer staat.

Ajax zou niet de enige club zijn die geïnteresseerd is in de Chileen. Meerdere Premier League-clubs, waaronder het Manchester United van Erik ten Hag, Tottenham Hotspur, West Ham United, Aston Villa, Crystal Palace, Brighton & Hove Albion en Wolverhampton Wanderers zouden op het vinkentouw zitten voor Brereton Diaz.

De Engelse boulevardkranten schrijven dat Blackburn rond de tien miljoen euro zou eisen voor de spits komende winter, omdat hij anders komende zomer gratis de deur uitloopt.

De spits is dit seizon in 22 wedstrijden goed voor tien goals en één assist. In totaal speelde Brereton Diaz al 149 keer voor Blackburn Rovers, waarin hij 49 keer scoorde e dertien assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!