Nieuws

WK lonkt voor Van de Ven: 'Gaat niet onopgemerkt als je alles speelt in Duitsland'

WK lonkt voor Van de Ven: 'Gaat niet onopgemerkt als je alles speelt in Duitsland'

10-11-2022 10:12

Micky van de Ven krijgt vrijdag te horen of hij met Oranje mee mag naar het WK in Qatar. De verdediger van VfL Wolfsburg concludeert dat het erg hard gaat met zijn ontwikkeling en vindt het niet opzienbarend dat hij op de radar staat bij het Nederlands elftal.

In de zomer van 2021 maakte de 21-jarige Van de Ven de overstap van FC Volendam naar de Bundesliga. Die Wölfe hadden maar liefst 3,5 miljoen euro over voor de mandekker, die destijds ook op de belangstelling van Feyenoord en PSV kon rekenen. Na een lastig eerste jaar is de jeugdinternational niet meer weg te denken uit de Wolfsburg-basis. "Het gaat allemaal erg snel nu", zegt Van de Ven tegen de NOS.

Alhoewel hij nog niet debuteerde voor het grote Oranje, is hij wel opgenomen voor de voorselectie voor het WK. "Je hoopt er altijd op", vervolgt Van de Ven. "Omdat je weet dat het niet onopgemerkt blijft als je alles speelt in Duitsland. En je weet dat de voorselectie vrij groot is."

Of de stopper vrijdag voor de buis gekluisterd zit wanneer Louis van Gaal zijn spelersgroep bekendmaakt? "Natuurlijk zit het in je achterhoofd, maar ik denk niet dat ik daar de hele dag aan zal denken. Vrijdag zal de focus liggen op de wedstrijd tegen Hoffenheim van zaterdag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!