Bijlow keert terug in basis Feyenoord, Slot geeft opstelling prijs voor ECL-duel

Bijlow keert terug in basis Feyenoord, Slot geeft opstelling prijs voor ECL-duel

08-12-2021 14:29 Laatste update: 14:32
0 Reacties

Arne Slot heeft zijn opstelling prijsgegeven voor het Conference League-duel van Feyenoord met Maccabi Haifa, dat donderdag om 21.00 uur op het programma staat. De oefenmeester gaat flink rouleren met zijn elftal. Justin Bijlow keert terug onder de lat, na hersteld te zijn van een coronabesmetting. 

De Rotterdammers missen een aantal vaste waarden voor het treffen met Maccabi. "We missen een aantal spelers. Gernot Trauner en Orkun Kökçü kampen met pijntjes. Guus Til is geschorst. Hoe we met Alireza Jahanbakhsh (speelt niet wegens de politieke spanningen tussen Iran en Israël, red.) omgaan hebben we eerder gecommuniceerd als club", laat de trainer weten op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

"Dat betekent dat jongens zoals Reiss en Cyriel morgen speelminuten gaan maken", vervolgt de 43-jarige oefenmeester om vervolgens zijn opstelling prijs te geven. "Justin Bijlow gaat starten. Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi en Ramon Hendriks starten achterin. Fredrik Aursnes en Mark Diemers spelen op het middenveld. João Teixeira, Naoufal Bannis, Cyriel Dessers en Reiss Nelson zijn de vier namen voorin." 

Slot bespreekt vervolgens dat Feyenoord voor het eerst niet meer 'moet' in een Europese wedstrijd "Een aantal jongens op het veld zal zich morgen heel graag willen laten zien en ook zullen het gevoel hebben dat ze moeten. Daarbij komt dat we ongeslagen zijn in de groep, net als in de competitie. Het is een goede gewoonte om te winnen." 

"Het is geen do-or-die wedstrijd, dus deze wedstrijd voelt wel anders dan de vorige wedstrijden. Wat ik van elke speler verwacht die het Feyenoord-shirt aantrekt is dat hij zijn stinkende best doet. En dat we de laatste weken kunnen zeggen dat we 'breder' zijn geworden. Er zijn meer jongens die op de deur kloppen", besluit de oefenmeester. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie