'Brands na beëindigd Everton-huwelijk ideale kandidaat KNVB voor vacature’

'Brands na beëindigd Everton-huwelijk ideale kandidaat KNVB voor vacature’

08-12-2021 13:45 Laatste update: 14:03
Nederland 0 Reacties

Nadat Marcel Brands eerder in deze week ontbinding van zijn contract met Everton overeenkwam, wordt zijn naam nu genoemd bij de KNVB. De ervaren technisch directeur voldoet aan het profiel dat de voetbalbond heeft gesteld, als opvolger van de afzwaaiende directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. 

Voetbal International weet wat de KNVB voor eisen stelt aan de nieuwe directeur topvoetbal. 'De bond wil iemand met ruime ervaring in het topvoetbal, die niet op de stoel van de trainer wil zitten en van wie eigenlijk iedereen het logisch vindt dat hij dé voetbaldirecteur van de KNVB wordt', schrijft het weekblad. Gezien de staat van dienst van Brands, lijkt de 59-jarige Bosschenaar de ideale kandidaat voor de vacature. De voormalig technisch directeur van onder meer PSV en AZ moet vanzelfsprekend ook zelf open staan voor de functie.

Afgelopen zomer werd het contract van Brands bij de Engelse club nog met drie seizoenen verlengd. Als opvolger voor de naar Real Madrid vertrokken Carlo Ancelotti werd Rafael Benítez aangesteld door eigenaar Fahrad Moshiri. De Spanjaard gold niet als keuze van Brands en daarmee tekenden zich de eerste scheurtjes in het verder succesvolle huwelijk tussen de bestuurder en Everton zich af. 

Wegens tegenvallende resultaten besloot de Nederlander  te vertrekken. "Na een persoonlijk gesprek met de voorzitter en mijn medebestuursleden zijn we vrijdag overeengekomen dat ik terugtreed als directeur voetbal en als lid van het bestuur van Everton. Het bestuur en ik zijn het erover eens dat er een verschil is in de visie en richting van deze mooie club", viel te lezen in een uitgegeven statement door Everton. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie