Arsenal en Tottenham verrassend uitgeschakeld in League Cup

09-11-2022 22:42 Laatste update: 23:00
2

Arsenal en Tottenham Hotspur zijn verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de League Cup. Brighton & Hove Albion FC en Nottingham Forest waren te sterk voor de topclubs uit de Premier League

Arsenal - Brighton & Hove Albion FC 1-3

Arsenal nam het in de derde ronde van de League Cup op tegen Brighton & Hove Albion FC. De koploper van de Premier League kwam na twintig minuten op voorsprong door Eddie Nketiah. Het was echter uitgerekend oud Arsenal-speler Danny Welbeck die zeven minuten later de stand rechttrok. De ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft was Brighton effectiever en kwam de ploeg na een klein uur op voorsprong door toedoen van Kaoru Mitoma. Een klein kwartier later zorgde Tariq Lamptey voor de 1-3 en moest Arsenal in de achtervolging. De ploeg van Mikel Arteta wist de stand niet meer recht te trekken en is uitgespeeld in de League Cup.

Nottingham Forest - Tottenham Hotspur 2-0

Tottenham moest het woensdag opnemen tegen Nottingham Forest. In de competitie staat Tottenham vierde en Nottingham stijf onderaan, maar dat was in de wedstrijd niet te merken. Nottingham sloeg in de tweede helft twee keer toe door doelpunten van Renan Lodi en Jesse Lingard. Tottenham kon daar geen treffers tegenover stellen en is uitgeschakeld in de League Cup.