Nieuws

Pasveer ziet groot verschil in verdediging: 'Hij zette altijd de boel op scherp'

Pasveer ziet groot verschil in verdediging: 'Hij zette altijd de boel op scherp'

09-11-2022 22:15
2

Remko Pasveer is zwaar teleurgesteld over het gelijkspel van Ajax, maar geeft aan dat de restverdediging het grote probleem is bij de Amsterdammers en niet de grote hoeveelheid gemiste kansen. Ajax loste 34 schoten, waarvan acht op doel.

Pasveer meldde zich na de wedstrijd bij ESPN. "Als je ziet hoe makkelijk die tweede bal wordt verloren en hoe we moeten terugsprinten, zie je hoe slechts we staan. Waarom dat zo is, weet ik niet, maar vanaf mijn positie is dat heel makkelijk te zien. Dat is heel zorgelijk."

De doelman vindt de verdediging kwalijker dan het niet afronden van kansen. "Ik denk dat het een heel goed punt is. Dat is iets waar we heel veel tijd en energie moeten insteken. Het gebeurt niet, dan is het verzaken of we zien het niet. Dat is iets wat wel zorgelijk is."

Volgens Pasveer is het vertrek van Lisandro Martínez een groot gemis gebleken. "Een nieuwe trainer heeft ook nieuwe ideeën, dat is logisch. In grote lijnen is het wel hetzelfde, maar we hebben ook andere spelers. Martínez was de Ajax-speelstijl gewend en zette de boel op scherp, dat is denk ik wel een groot gemis centraal op het veld. Hij kon achterin de boel goed scherphouden en kon goed doordekken, dat is iets waar we aan moeten werken met Calvin."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!