PSV-opponent Sevilla weer onderuit, Frimpong wint opnieuw met Leverkusen

09-11-2022 21:13 Laatste update: 21:34

Sevilla heeft in eigen huis geen resultaat kunnen boeken tegen Real Sociedad. De in crisis verkerende ploeg keek in de eerste helft tegen een achterstand aan en zette dat niet meer recht. Bayer Leverkusen heeft na de 5-0 stunt tegen Union Berlin opnieuw een overwinning geboekt, ditmaal tegen FC Köln.

Sevilla - Real Sociedad 1-2

Sevilla verkeert in crisis en is op de zeventiende plaats te vinden in de Primera División. PSV speelt in januari tegen de Spaanse ploeg in de tussenronde van de Europa League, maar woensdagavond was Real Sociedad de tegenstander. De bezoekers kwamen door doelpunten van Alexander Sorloth en Brais Méndez.

De thuisploeg verloor de beheersing en kwam voor rust nog met negen man te staan. Sevilla kwam vlak voor rust nog aan de aansluitingstreffer door Rafa Mir, maar kon in de tweede helft geen orde op zaken meer stellen. Door de nederlaag blijft Sevilla op de zeventiende plaats steken, Real Sociedad doet het dit seizoen goed en pakt plek drie.

FC Köln - Bayer Leverkusen 1-2

Na de indrukwekkende zegen op Union Berlin mocht Bayer Leverkusen het woensdag laten zien op bezoek bij FC Köln. De thuisploeg kwam echter na een half uur op voorsprong door toedoen van Benno Schmitz. Leverkusen ging rusten met een achterstand en wist dat een knop moest worden omgezet.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag en kwam de gelijkmaker na ruim een uur op naam van Nadiem Amiri. Enkele minuten later zorgde Moussa Diaby voor de voorsprong, die niet meer in gevaar kwam. Jeremie Frimpong begon vanaf de aftrap en werd in minuut 90 gewisseld. Door de overwinning klimt Union naar plek dertien in de competitie. Köln blijft op plek twaalf hangen.