Omstreden arbiter Zwayer wil excuses Bellingham, Dortmund duidelijk in reactie

Omstreden arbiter Zwayer wil excuses Bellingham, Dortmund duidelijk in reactie

08-12-2021 13:29 Laatste update: 14:03
Europa League 0 Reacties

PSV speelt voor Europese overwintering tegen Real Sociedad in een duel dat onder leiding staat van Felix Zwayer. In eigen land ligt de arbiter onder vuur, na enkele ongelukkig beslissingen in het duel tussen Borussia Dortmund en Bayern München (2-3).  

De arbiter reageerde emotioneel tegenover BILD op uitlatingen die Jude Bellingham deed na afloop van de wedstrijd. "Met die uitspraak wekt Bellingham ten onrechte de indruk dat ik het spel niet naar eer en geweten heb geleid. Dat is op de man gespeeld, denigrerend en respectloos", doet de omstreden leidsman zijn beklag. De middenvelder van Dortmund kreeg een fikse geldboete van veertigduizend euro aan zijn broek, naar aanleiding van zijn uitlatingen.  

Zwayer geeft in het gesprek aan dat hij 'excuses zal aanvaarden' als Bellingham in ziet dat hij 'te ver gegaan is'. Die Borussen reageren via directeur Hans-Joachim Watzke bij Amazon op de teksten van de scheidsrechter. "Als de heer Zwayer mij en Michael Zorc een brief stuurt om het gesprek aan te gaan, is hij welkom om het te bespreken", begint de Duitser. "Maar als ik een uur later hetzelfde lees in de media, zeg ik: Ik ga geen vertrouwelijk gesprek aan met iemand die een uur later al in de boulevardpers staat. Zo werkt het niet", is de directeur helder in zijn uitleg.  

Der Rekordmeister won uiteindelijk, doordat Robert Lewandowski een omstreden penalty raak schoot. Eerder werden Die Schwarzgelben een ogenschijnlijk duidelijke penalty ontnomen. Jude Bellingham deed na afloop zijn beklag. "Wat verwacht je als je een scheidsrechter die ooit een wedstrijd manipuleerde op de grootste wedstrijd in Duitsland zet?", reageerde de Engelsman voor de camera's van Viaplay. Daarmee refereerde hij aan de betrokkenheid van Zwayer bij een omkoopschandaal in 2005, waar hij ook voor gestraft werd door de DFB.  

PSV speelt donderdagavond om 18.45 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen Real Sociedad. In dat duel staat overwintering in de Europa League op het spel. De ontmoeting moet in goede banen worden geleid door de veelbesproken Zwayer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie