Nieuws

Geen rondje golf voor Bale op het WK, bondscoach Page: 'Niet genoeg tijd voor'

Geen rondje golf voor Bale op het WK, bondscoach Page: 'Niet genoeg tijd voor'

09-11-2022 19:56 Laatste update: 20:11
1

Gareth Bale zal in Qatar een bittere pil moet slikken. Niet vanwege een blessure of een plek op de bank, nee, de ster van Wales mag van de bondscoach in zijn vrije tijd niet gaan golfen. En dat is toch redelijk opmerkelijk.

Bale, die tegenwoordig uitkomt voor Los Angeles FC in de MLS, maakte in zijn laatste periode bij Real Madrid naam als golfliefhebber. Toen Wales zich kwalificeerde voor het EK van 2020 poseerde hij samen met zijn teamgenoten met een ludiek spandoek. Daarop stond 'Wales, golf, Madrid. In that order.'

Bondscoach Rob Page wil dergelijke situaties voorkomen en maakt duidelijk dat er tijdens het WK geen tijd is voor een rondje golf, zo meldt onder meer RTL Nieuws. "Dat zal niet gebeuren", zei hij lachend toen er naar de hobby van Bale werd gevraagd. "We zijn daar om te werken. In het verleden kon ik tegen spelers als Gareth, Kieffer Moore of Aaron Ramsey zeggen dat er bijvoorbeeld geen meetings waren en dat ze negen holes konden gaan spelen als ze dat wilden. Maar dan had je een week voor een paar wedstrijden. In Qatar heb je niet genoeg tijd. Elke vier dagen is er een wedstrijd. Het is meedogenloos."

Wales begint het WK op dezelfde dag als Nederland. Op 21 november staat de wedstrijd tegen de Verenigde Staten op het programma. Vier dagen later wacht de ontmoeting met Iran. Op 29 november sluiten ze de poulefase af met de kraker tegen buurman Engeland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie