Nieuws

Kudus blikt terug op 'moeilijke tijd': 'Het vertraagde mijn ontwikkeling'

Kudus blikt terug op 'moeilijke tijd': 'Het vertraagde mijn ontwikkeling'

09-11-2022 15:49
1

Mohammed Kudus weet hoe het is om gebukt te gaan onder blessures, maar dit seizoen is hij fitter dan ooit. De Ghanees kende knie-, enkel- en ribblessures, wat volgens hem zijn ontwikkeling heeft vertraagd.

De zwaarste blessure die Kudus opliep was die in 2020 tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Liverpool. Extra zonde, want de middenvelder begon stormachtig bij Ajax nadat hij eerder die zomer overkwam van FC Nordsjælland. Nadat hij enkele maanden later terugkeerde van deze zware blessure, volgde kwetsuren aan zijn enkel en rib.

"Het was een moeilijke tijd, maar ik was ergens ook tevreden", begint Kudus in gesprek met het Algemeen Dagbald. "Ik raakte niet geblesseerd doordat ik slecht at, sliep, rustte of voor mezelf zorgde. Het was door contact en dat maakte het ongelukkige blessures. Natuurlijk wil je spelen, maar zulke blessures kun je niet controleren. Ik had er alles aan gedaan om fit te blijven."

"Herstellen is de enige optie die je hebt. Een loopbaan gaat nu eenmaal met ups en downs. Ik moet altijd mezelf zijn als ik het nog verder wil schoppen", vervolgt de strijdbare middenvelder, die wel beseft dat zijn carrière werd afgeremd. "Het vertraagde mijn ontwikkeling natuurlijk. Anders hadden er mooie dingen kunnen gebeuren. Maar dan nog is dat niet wat me het meest irriteert, want ik besef ook dat ik door deze blessures heb geleerd wie ik ben als persoon."

Kudus is nu al bijna ruim een half jaar fit bij Ajax. De middenvelder moest veelal genoegen nemen met een plaats op de bank in Amsterdam, maar knokte zich net na de seizoensopening in de basis van het elftal van Alfred Schreuder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!