Nieuws

De Boer vergelijkt zijn Ajax-tijd met Ten Hag: 'Dat is het grote verschil'

De Boer vergelijkt zijn Ajax-tijd met Ten Hag: 'Dat is het grote verschil'

08-12-2021 12:54
0

Frank de Boer ziet aanzienlijke verschillen tussen zijn Ajax-periode en het huidige Ajax onder Erik ten Hag. Hoewel De Boer viermaal beslag legde op de landstitel, kon hij in Europa niet imponeren. De voormalig bondscoach wijt dit onder meer aan het gebrek aan geld.

"Nu kunnen ze Sébastien Haller kopen voor 22 miljoen. Ik moest het met Sana doen, bijvoorbeeld. Die kostte misschien een miljoen", zegt De Boer bij RTL 7. "En als een speler vijf miljoen zou kosten, moesten we er eerst twee verkopen. We moesten elk dubbeltje omdraaien. Dat is het grote verschil." De Boer benadrukt dat Ajax in zijn periode de portemonnee beter moest bewaken.

"Ze kunnen nu risico nemen en Haller kopen. Ze hadden verwacht om Neres en Tagliafico te verkopen, om dat te compenseren. Maar dat risico kunnen ze nemen. In mijn tijd móést je gewoon eerst iemand verkopen, voordat je iemand kon aantrekken", aldus De Boer. "Dat was ook terecht, want financieel zaten we toen nog niet zo goed als nu."

Een ander punt dat de oud-Ajax-trainer aanstipt om het verschuil te duiden, is het salarisplafond bij de Amsterdammers. "Een miljoen was het maximum. Nu verdienen de beste spelers denk ik wel vier miljoen. Dat is niet te vergelijken. Daarom willen mensen nu ook naar Ajax toe."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie